Sunday, September 18, 2011

Piesangroom


Bestanddele

·         4 teelepels vlapoeier
·         4 teelepels bruinsuiker
·         1 koppie melk
·         2 sponskoeke
·         4 eetlepels suurlemoensap
·         2 piesangs

Metode

1.       Meng die vlapoeier en die suiker met 4 eetlepels van die melk.
2.       Verhit die oorblywende melk tot kookpunt  en gooi oor die aangemaakte vlapoeier.
3.       Meng goed en gooi terug in die kastrol.
4.       Kook stadig vir 2 minute, terwyl  aanhoudend geroer word.
5.        Laat afkoel.
6.       Breek die sponskkoek in stukkies in 2 nageregbakkies.
7.       Gooi 2 eetlepels suurlemoensap oor die koek en laat staan vir 5 minute.
8.       Skil die piesang en sny in skywe.
9.       Sprinker oorblywende suurlemoensap daaroor.
10.   Rangskik die piesangskyfies oor die koek, maar hou ‘n paar skyfies uit vir versiering.
11.   Gooi die verkoelde  vla oor die koek en versier met die piesangskyfies.





No comments:

Post a Comment