Monday, September 19, 2011

Kerrie skaapvleis


Bestanddele

·         450 g skaapnek
·         2 klein uie
·         3-4 tamaties
·         110 g  rys
·         28 g vet
·         2 gelykvol  teelepels kerriepoeier
·         Knippie sout

Metode

1.       Sny die vleis in 2,5 cm blokkies.
2.       Skil en sny die ui en tamaties in skywe.
3.       Verhit die vet in ‘n vuurvaste oondskottel en braai ui daarin totdat dit goudbruin is.
4.       Voeg die kerriepoeier en sout by en daarna die vleis.
5.       Braai die vleis totdat dit bruin is .
6.       Voeg die tamaties en ‘n bietjie water by, indien nodig.
7.       Prut vir 1 ½ uur.
8.       Voeg water by, indien nodig
9.       Bedien met gaar rys.

My mooi land
Gamkaskloof in die Wes-Kaap

No comments:

Post a Comment