Saturday, April 23, 2011

Gebakte klapperpoeding

Bestanddele

·         55 g vars broodkrummels
·         28 g botter
·         280 ml melk
·         Gerasperde suurlemoenskil
·         2 teelepels konfyt
·         140 g strooisuiker
·         2 eiers
·         2 eetlepels klapper

Aanwysings

1.       Meng die broodkrummels, 2 eetlepels suiker,k lapper en suurlemoenskil in ‘n bak.
2.       Verhit die melk en botter en gooi oor die droë bestanddele.
3.       Laat staan vir 5 minute.
4.       Voeg die geklitste eiergele by en gooi in ‘n gesmeerde, vuurvaste skottel.
5.       Bak in ‘n matige oond by 180C vir 20 minute, totdat dit styf is.
6.       Klits die eierwit styf en klits diehelfte van die oorblywende suiker in.
7.       Vou die orige suiker in.
8.       Smeer konfyt oor die poeding en skep dan die meringue-mengsel oor.
9.       Bak in ‘n stadige oond by 150C totdat dit begin bruin word.

Mooi Suid-Afrika
Tierkloof Wandelpad

No comments:

Post a Comment