Bestanddele
· 2-4 eetlepels botter
· 450 g kappokaartappels
· ½ eier, geklits
· 2 eetlepels melk
· Sout en peper
· Melk
Vulsel
· 1 eetlepel fyngekapte ui
· 2 eetlepels botter
· 3 eetlepels meelblom
· ½ koppie melk
· ¼ koppie gerasperde Cheddar kaas
· Sout
· Peper
· Aangemaakte mosterd
· 110 g ham, klein blokkies gesny
· Pietersielie
Aanwysings
1. Voeg die botter by die kapokaartappels en meng deeglik.
2. Voeg die geklitste eier en melk by en klits liggies met ‘n vurk
3. Geur na smaak.
4. Skep 4 hopies op ‘n gesmeerde bakplaat.
5. Maak ‘n holte in die middel van elke hopie om ‘n nessie te vorm.
6. Smeer ‘n bietjie melk oor en bak in ‘n warm oond by 230⁰C vir 15 minute.
7. Braai die ui in die botter totdat dit sag en goudbruin is.
8. Roer die meelblom by en kook vir 1 minuut.
9. Verwyder van die hitte en voeg die melk baie geleidelik by.
10. Verhit stadig tot kookpunt terwyl aanhoudend met ‘n houtlepel roer.
11. Kook vir 3 minute.
12. Voeg die kaas en geurmiddels by na smaak, verhit weer en roer laastens die ham in.
13. Skep die mengsel in die aartappelnessies.
14. Versier met pietersielie en bedien met slaai of warm groente.
No comments:
Post a Comment